Pulpe de pui cu sos iutel si cus-cus

de Constelatialeu in Pui, 21 Apr 2013 | 4699 vizualizari

 

E prima data cand folosesc cus-cus,deci iar am experimentat pe Leutul meu.Dar la cat ii era de foame,dupa vreo 4 ore de baschet,a lins farfuria.....Eu l-am intrebat daca e bun sau ii era doar foame,sincer ca intotdeauna,a zis ca ii e o foame de nu ne vede....Eu m-am declarat multumita,mi-a placut cus-cus-ul asta...mai ales cu sosul iutel...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe mari
  • 250 g cus-cus
  • 300 ml bulion (din camara proprie)
  • 2 capatani de usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de sos iutel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sos iutel si cus-cus:

Pulpele se spala se taie in jumatate, intotdeuna o bucata sa fie pentru dusman, poate ii e foame si lui...

Se aseaza in vas de yena, se ung cu ulei, se adauga sare si piper si se pune o cana cu apa. Usturoiul se curata si se taie marunt, adaugandu-se peste pulpe. Se da la cuptor, cand sunt aproape gata se adauga bulionul si sosul iutel si se mai lasa cca 20 minute la foc micut.

Separat se fierbe cus-cus-ul. Se pun la fiert 2 l de apa cu sare, cand incepe sa clocoteasca se adauga cus-cus-ul si se fierbe cca 10-15 minute, apoi se strecoara si se trece prin jet de apa rece.

Se aseaza pe farfurie langa friptura si cu sos cat va lasa sufletul.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos iutel si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionela2682 1

22.04.2013, 09:11

foarte bune !!!

diaconta 1

22.04.2013, 10:52

Mie imi place cus-susul,dar nu e o garnitura care sa-ti tina de foame.E buna cand vrei ceva mau "usurel" langa carne.
Buna mancare Cleme

Alina26 1

22.04.2013, 11:10

ce bune trebuie sa fiee.....!!!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pui pe pat de legume