Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate

de GeorgiaA in Pui, 16 Mar 2014 | 4532 vizualizari

 

Sunt fan paste in orice combinatie.Daca ar fi dupa mine as manca zilnic dar sillueta nu`mi permite.Uneori, ca si in cazul de fata am preferat sa fac pastele cu carne de pui in sos tomat.Aceasta reteta o fac de foarte multi ani, nu ma satur sa o mananc nicicand.Este o reteta relativ simpla care nu necesita foarte mult timp si este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 cepe medii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 litru supa de pui
  • 300 ml. sos de rosii
  • 1 pahar vin alb sec
  • ulei de masiline
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • sare, piper dupa gust
  • 1 crenguta de cimbru
  • patrunjel verde
  • 400 gr. penne rigate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate:

In primul rand pregatim pulpele, le spalam bine, le curatam, le taiem in jumatate si le punem intr-un bol cu mirodeniile.

Intr-un vas de gatit calim ceapa si usturoiul cu cateva linguri ulei de masline, adaugam pulpele dupa ce le-am lasat cu mirodeniile o jumatate de ora si calim impreuna pentru cateva minute, intorcand pulpele pe ambele parti.In continuare adaugam paharul de vin, lasam putin sa fiarba si punem si supa de pui.Dupa ce au dat un clocot bun punem sosul tomat si lasam sa fiarba bine pana scade.La urma adaugam sare si piper negru, dupa gust.

Pastele le fierbem in apa cu sare pana devin al dente.Le trecem printr-un jet de apa rece, le scurgem si le asezam pe o farfurie adaugand cateva picaturi ulei de masline si oregano.Asezonam cu patrunjel verde.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui aromat