Pulpe de pui marinate

de Mutulica in Mancaruri cu carne, 3 Iun 2018 | 4190 vizualizari

 

Eu cred ca noi am invatat sa mancam dupa revolutie si mai ales datorita bucatarasilor. Pana atunci , orice s-ar spune , nu am suferit de foame, dar stiam doar sa ne umflam burtile. De aceea am preferat pentru picnic doua retete mediteraneene, pentru ca provin dintr-un loc unde chiar si mancarurile pentru picnic se prepara cu un simt specific celor care stiu sa transforme mancatul intr-o arta.
Sunt usor de preparat la picnic si pot fi reincalzite pentru pranz sau o cina cu gust mediteranean.
"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura cu miere
  • 5 linguri bulion
  • 1 lingurita amestec boia dulce + iute
  • oregano
  • tarhon
Sos de iaurt si curry:
  • 125 g iaurt
  • 1 lingurita patrunjel tocat marunt
  • 50 ml suc de portocale
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri maioneza
Sos cu mango:
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 100 g mango taiat cuburi
  • 250 g rosii taiate cubulete
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui marinate:

  Amestecati bulionul cu o lingurita de boia ( dulce cu iute ), miere, sosul de soia, tarhon si oregano, apoi ungeti pulpele de pui cu acest amestec. Puneti carnea de pui la marinat intr-un castron acoperit (nevasta-mea s-a spart in figuri si mi le-a marinat intr-un vas vidat pe care l-a tinut in frigider cateva ore ).

  Dupa marinare, pulpele se pun pe gratar si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

    Se servesc cu sosuri mediteraneene reci. 

Sos de iaurt si curry:

  Intr-un bol amestecam iaurtul cu patrunjelul, sucul de portocale, curry si maioneza, apoi dam vasul la rece pana la servire.

  Cand a venit randul sosului cu mango,  a trebuit sa ma recunosc invins si sa predau stafeta Inei.

  Ceapa o tocam marunt, iar mango si rosiile se toaca cubulete. Calim ceapa in ulei incins, adaugam cuburile de mango si lasam sa se inabuse timp de 2 minute. Adaugam si rosiile taiate cubulete si lasam la foc mic timp de 5 minute. Condimentam cu sare si piper.

TIPS-URI

1

Pentru ca focul sa patrunda carnea pana la os, crestati pulpele cu cutitul inainte de a le pune pe gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe la capac si cartofi natur