Pulpe de rata cu sos de portocale

de trifadalia in Rata, 24 Apr 2018 | 6762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1/4 lingurita de piper
  • 10 gr unt ( pentru uns tava)
  • Sosul de portocale
  • 1/2 lingurita de miere
  • 60 gr gem de portocale si ghimbir
  • sucul de la o portocala
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu sos de portocale:

Se spala pulpele sub un jet de apa rece. Se sterg foarte bine cu hartie absorbanta si se inteapa pe ambele parti cu o furculita sau un bat de frigarui.

Se condimenteaza cu sare si piper. Se ia tava, se unge cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade C, pentru 90 de minute, acoperite cu o folie de aluminiu. Dupa timpul expirat se da folia jos si se mai lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana sunt rumenite si fragede. Daca timpul este mai mare, se mai lasa, verificandu-le din cand in cand.

Pentru sos, incepem cu jumatate de ora inainte de a fi scoase din cuptor pulpele. Se pune mierea, gemul de portocale si ghimbirul impreuna cu sucul de portocale intr-o cratita la fiert pe foc mic pentru 3-4 minute pana capata o consistenta usor densa. Se stinge si se acopera cu un capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata in vid