Pulpe de rata cu sos de prune coapte

de katty in Rata, 23 Dec 2016 | 4929 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
S-or fi saturat bietii colindatori de atatia carnati si friptura de porc, asa ca m-am gandit sa schimb putin meniul.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de rata
  • 600 gr prune
  • 200 ml vin rosu
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin uscat
  • usturoi granulat
  • 1 baton scortisoara
  • cateva cuisoare
  • 2 -3 linguri zahar brun
  • 1 lingura otet balsamic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu sos de prune coapte:

Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le condimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mediu. Dupa aproximativ 1 ora, scoatem folia si le lasam sa se rumeneasca.
Pentru sos, spalam prunele si le taiem in jumatati. Asezam prunele intr-o tava intr-un singur strat, punem peste ele vinul, zaharul, otetul, scortisoara si cuisoarele. Dam tava la cuptor pana prunele se inmoaie, dar isi pastreaza forma si sosul se ingroasa. Daca sosul nu s-a ingrosat suficient, il scurgem intr-o craticioara si il punem la fiert separat, pana obtinem consistenta dorita, apoi il turnam inapoi peste prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu sos de prune coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu portocale