Punguta cu galbeni

de epurasha2bb in Dulciuri, 15 Apr 2010 | 3554 vizualizari

 

in cinstea noului concurs cu galbeni de pe bucataras.ro !

 

INGREDIENTE

  • Iata ingredientele pt.o bucata:
  • 1 ou,
  • 1 lingura de miere,
  • 1 lingurita smantana,
  • 1 lingura de scortisoara,
  • 1 ceasca lapte de migdale (migdalele se toacă, se toarnă apă fierbinte şi se lasă o jumătate de oră, apoi se filtrează.Acest lapte de migdale era foarte folosit pe vremea aceea in subtierea supei de dovleac ) si faina in ploaie dupa ochi pana se ingroasa putin compozitia sa fie ca o smanatana mai subtire, as zice ca vreo 2-3 linguri rase.
  • Pentru umplutura si decor
  • marmelada de portocale de cea mai buna, sa fie culoarea chihlimbarului,
  • 1 fir de macaroana fiert in lapte.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Punguta cu galbeni:


Cum procedam: batem oul bine, adaugam mierea si smantana, apoi iar amestecam, apoi adaugam scortisoara, amestecam, adaugam laptele de migdale, iar amestecam apoi adaugam si faina in ploaie si amestecam cu grija sa nu faca cocoloase.Ingingem o tigaie dreapta la fund sa nu fie adancita si o ungem cu putin ulei.Turnam compozitia de clatita si lasam sa se coaca pe o parte apoi cand se desprinde usor o intoarcem si pe cealalat parte.Cand s-a copt bine o luam si o punem pe o farfurie intinsa si cand s-a racit putin asezam in mijloc o lingura de marmelada de portocale.Apoi strangem cu grija clatita sa nu o rupem si astfelformam punguta boierului care pe vremea aceea era din piele maronie de vitel si o legam la gura cu un fir de macaroana fiarta in lapte in chipuind '' nojitele'' pungutei.De jur imprejurul pungutei de boier mai '' rasturnam'' niste galbeni din marmelada de portocale.O pueti servi vertical sau rasturanata

Daca ti-a placut reteta noastra "Punguta cu galbeni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

16.04.2010, 14:31

multumesc fetelor! nadina welcome back!

lia maria 1

16.04.2010, 17:36

Nota maxima pentru prezentare

epurasha2bb 1

16.04.2010, 18:32

mersi lia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Savoiardi pops