Quiche Alsacienne

de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2012 | 4701 vizualizari

 

Dragii mei, chiar dacă cu întârziere, vă urez un An Nou Fericit și liniștit alături de cei dragi, să fiți sănătoși și să vi se împlinească toate dorințele în 2012! Vă îmbrățișez cu drag!

Acum să trec la rețele făcute de mine în perioada sărbătorilor, pe care vreau să vi le prezint în următoarele postări. Încep cu o tartă delicioasă numai bună pentru aperitiv. E simplu de făcut (mai ales dacă faceți varianta mea cu aluat cumpărat) și e delicioasă!! Quiche Alsacienne e similară cu Quiche Lorraine doar că are adăugată și ceapa în lista de ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • • un aluat franțuzesc congelat
  • • 200 g kaiser
  • • 3 ouă
  • • 3 linguri mari de smântână grasă sau smântână pentru gătit
  • • 150 g cașcaval și telemea, plus extra cașcaval pentru presărat deasupra tartei
  • • 2 cepe potrivite
  • • sare, piper, cimbru uscat, pătrunjel verde
  • • ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Alsacienne:

Am lăsat aluatul să se decongeleze, apoi l-am așezat în forma de tartă, apăsând ușor să se așeze bine, apoi cu degetul mare am presat pe marginea formei ca să elimin excesul de aluat.
Într-o cratiță am călit în două linguri de ulei de măsline kaiserul și cepele tăiate felii până se rumenesc puțin. Amestecul l-am turnat în forma de tartă peste aluat.

Separat am bătut ouăle, peste care am ras telemea și cașcaval, am turnat smântăna și am condimentat amestecul cu sare, piper, cimbru uscat și câteva fire de pătrunjel verde. Puteți folosi și altfel de condimente, depinde ce vă place.
Amestecul de ouă cu brânză și smântână se toarnă peste kaiser și ceapă și se uniformizează cu o lingură să acopere tarta în întregime.

Am presărat restul de cașcaval peste tartă și am dat-o la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute (pentru verificare înțepați tarta cu un cuțit ascuțit și dacă lama acestuia iese curată, tarta este coaptă).

Tarta se servește caldă sau la temperatura camerei.

Să aveți poftă bună!!!

TIPS-URI

1

Dacă doriți să o reîncâlziți să aveți în vedere că aluatul franțuzesc încălzit de prea multe ori se înmoaie foarte tare, astfel că sfatul meu este să încălziți pe rând felii din tartă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Alsacienne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

mena29 1

09.01.2012, 18:09

Ce buuun!!

Bya Ralu 1

15.01.2012, 21:22

arata bine yam yam

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:36

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche Alsacienne