Retete pentru mese in familie
Spalam rasolul si-l punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital.
Adaugam apa si o lingura rasa sare si-l conectam aparatul la sursa de curent.
Se seteaza pe functia High pentru 7 ore.
Intre timp avem grija sa inlaturam orice spuma care apare.
Dupa ce timpul a expirat, deconectam aparatul.
Scoatem carnea intr-un vas, iar zeama rezultata o transferam intr-o oala.
Lasam zeama sa raceasca bine, iar carnea o desfacem de pe oase.
Cand s-a racit bine zeama, cu o lingura, inlaturam grasimea care s-a ridicat la suprafata.
Punem oala pe foc si cand doar s-a incalzit usor fara sa o aducem la punctul de fierbere, oprim flacara si adaugam usturoiul zdrobit, potrivim de sare si piper, lasam 20 minute.
Strecuram continutul, adaugam carnea desfacuta si taiata bucati mici.
Pregatim un pet de apa l,5 l , taiem fundul cu un cutit, apoi, folosindu-ne de un borcan cu gura larga pe post de suport, intoarcem petul cu varful in jos (avand grija sa fie bine infiletat capacul) umplem cu zeama si carnea din oala, acoperim cu o farfurioara sau capac si dam la rece.
A doua zi scoatem petul pe un fund de lemn, cu un cutit bine ascutit taiem varful sticlei, apoi cu ajutoarul unui foarfece de bucatarie taiem pe lungime, incepand de la fundul spetului pana la varf. Scoatem cu grija ramanad racitura in forma petului.
Feliile de parizer le decupam in forma de rat si urechi si codita, le atasam cu ajutorul scobitorilor, dandu-i forma de purcel. Din rondelele de masline facem ochii.
Se asaza racitura pe un pat de salata sau verdeata. Se da la rece pana se serveste masa.
1
Se serveste cu salata de sfecla rosie si hrean
2
Se serveste cu mamaliga calda