Rasol alb cu legume și muștar

de elucubratiiculinare in Vita, 21 Aug 2012 | 6381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file de rasol alb,
  • 1 linguriță boabe de piper,
  • 2 foi de dafin,
  • 500 g mix de legume (morcov, broccoli, conopidă),
  • 2 tije de țelină cu frunze,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors,
  • 2 linguri muștar clasic,
  • 2 linguri vin alb sec,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb cu legume și muștar:

Punem la fiert 1-1,5 litri de apă cu boabele de piper și foile de dafin. Când dă în clocot apa, adăugăm carnea și fierbem pentru 25-30 minute. Legumele le fierbem în apă cu sare pentru 10 minute, se scurg, se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs. Se scoate carnea din supă și se păstrează la cald. Legumele se călesc pentru 5 minute în unt, după care se condimentează cu sare și piper. Păstrăm frunzele de țelină pentru ornare, iar tijele le tocăm mărunt. Într-un castronel amestecăm uleiul de măsline cu muștarul, vinul alb și sucul de lămâie. Condimentăm sosul cu sare și piper.

Aranjăm pe farfurie rasolul alb și legumele. Stropim totul (atât carnea cât și legumele) cu sos de muștar și presărăm tijele de țelină tocate. Ornăm cu felii de roșii și frunze de țelină.

Servim imediat. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb cu legume și muștar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]