Rata cu varza in vas roman

de adnia in Rata, 14 Ian 2013 | 9286 vizualizari

 

In ceea ce priveste vasele de gatit, cred ca cele romane (sau de lut) sunt foarte utile, usor de folosit si de intretinut, iar mancarea gatita in ele este parca mai gustoasa. Mare fan vas de lut, mi-am achizitionat o intreaga colectie.Si pt. ca le folosesc destul de des, m-am gandit sa va arat si voua cam ce-mi iese.

 

INGREDIENTE

  • - 1 rata
  • - 1 varza proaspata (a mea a fost de marime medie)
  • - 2 mere, taiate in sferturi
  • -sare, piper, dupa gust
  • - 2 rosii pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu varza in vas roman:

Am tocat varza si am asezat-o in vasul pregatit dinainte (l-am tinut plin cu apa aprox. o jumatate de ora, apoi am scurs apa)

Dupa aceea, am condimentat bine rata si am umplut-o cu merele taiate sferturi (acestea au rolul de a aroma si pastra interiorul pasarii suculent), si am asezat-o pe patul de varza, adaugandu-i felioare de rosie pt. decor   Si am pus totul in cuptorul rece (vasul roman se incalzeste treptat, nu trebuie introdus in cuptorul fierbinte, altfel se poate sparge) si am lasat aprox. 1 ora la foc mic.

Se serveste cald.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu varza in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (13)

Lau 1

14.01.2013, 21:42

place

Sim0na 1

14.01.2013, 22:48

de cand am pe lista bunatatea asta..

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata cu ananas