Ratatouille

de cec in Mancaruri de legume, 21 Iul 2011 | 5726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete 
  • un dovlecel 
  • 6-7 rosii + rosii pt sos (vreo5-6) 
  • 3 ardei verde 
  • 2 cepe mici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana suc de rosii 
  • 2 linguri ulei  
  • sare 
  • piper 
  • oregano 
  • busuioc
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ceapa se curata si se toaca foarte fin,se caleste,se adauga si ardeii tocati marunt, apoi sucul de rosii, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de yena si capacul de la vas ca mi-au iesit 2 portii.

Vinetele, dovlecelul, se curata, se spala apoi se taie rondele cat mai subtiri. Rosiile se taie si ele rondele subtiri. Se aseaza apoi in tava, o felie de dovlecel, una de vanata si una de rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu usturoiul pisat frecat cu o lingura de ulei si putina sare si se presara niste cimbru deasupra.

Se acopera vasul cu folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tot auzind in desene de ratatouille, copii au fost dornici sa guste mult laudata mancare, asa ca a trebuit sa le-o fac. Asta e ce am reusit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]