Ratatouille a' la Tavi

de Ina in Mancaruri de post, 2 Iun 2010 | 7675 vizualizari

 

Ieri, reteta lui Tavi mi-a facut cu ochiul ( Tavi nu stiu daca mi-a facut :)))) ). Asa ca m-a apucat de treaba si azi am realizat un pranz plin de culoare si arome.
Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/7883/ratatouille.html

 

INGREDIENTE

  • un borcan de rosii  in bulion
  • 1 ceapa
  • 3 catei de  usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 2 ardei grasi rosii ( verde n-am avut)
  • 1 vanata mare sau doua mai mici
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  •  jumatate de radacina de telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • o  lingurita  rozmarin maruntit
  •  2 lingurite   busuioc maruntit 
  •  patrunjel  tocat
  • 1 lingurita  cimbru verde, tocat
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura pasta de tomate sau bulion
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille a' la Tavi:

Vinetele si dovleceii se taie felii si se rumenesc  pe ambele parti, fara ulei ,  in tigaia teflonata.

Se toaca  ceapa, usturoiul,  morcovul , telina,  ardeiul gras , apoi  se pun la prajit  in doua linguri de ulei de masline,  mestecand continuu.

Adaugam  rosiile tocate (sau rosiile in bulion), pasta de tomate,  apoi  sare si  piper  dupa gust, foaia de dafin, cimbru, busuioc  si  patrunjel verde si mai lasam pe foc  cateva clocote.

Intr-un vas de yena am aranjat  un rand de felii de vinete si un rand de  dovlecei, peste care am presarat jumatate de lingurita de  rozmarin, apoi am turnat   jumatate din legumele din tigaie. Am aranjat iar un strat de felii de vinete si dovlecei, am presarat rozmarin si am turnat restul de legume rumenite,(ca la mucasa) .  Am acoperit totul cu patrunjel verde si am dat la cuptor pentru cca 45 minute.

L-am servit cu orez brun fiert  in apa cu sare si busuioc.  A fost delicios!

Multumesc, Tavi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille a' la Tavi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]