Aveam niște mere care se zbârceau și mi-a făcut cu ochiul această rețetă la Cristian Borod (bucatarmaniac). Eu am mai adăugat și nuci caramelizate și fulgi de migdale.
A ieșit o bunătate și vă invit să încercați și voi rețeta.
Ingredientele pentru Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz) sunt: fulgi de ovaz, zahar, chefir, oua, unt, mere, nuci.
Iata cum se prepara Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)
Se macină fulgii de ovăz în robotul de bucătărie.
La fel se procedează și cu merele.
Se mixează apoi ouăle cu zahărul măcinat, apoi se adaugă untul si chefirul, praful de copt, bicarbonatul și sarea, scortisoara, zaharul vanilat. Se încorporează ovăzul măcinat, mărul și nucile caramelizate.
Se pune compoziția într-o tavă mică de chec și se presară fulgi de migdale deasupra.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30 de minute, apoi se scade temperatura la 160°C pentru încă 20 de minute.
Se lasă să se răcească și apoi se servește.
Vezi si retata de Banana bread.