Eee, dacă am făcut brioșe dulci, a trebuit să-mi fac și eu pofta cu brioșe sărate! ;)
Am dat o raită prin frigider și cămară, am găsit tot ce trebuie pentru câteva brioșe aperitiv sățioase și delicioase! ;)
Spor și poftă bună! ;)
Pentru Reteta de briose aperitiv sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, faina, kefir, cepaa verde, ardei, masline, salam, bacon, mozzarella.
Iata cum se prepara Reteta de briose aperitiv
Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu kefirul, făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.
Ceapa verde se curăță și taie rondele.
Ardeii kapia se curăță și toacă mărunt.
Măslinele se scurg de saramură, se scot sâmburii și se mărunțesc.
Salamul Victoria se mărunțește.
În amestecul de ouă și făină, se adaugă: ceapa verde, măslinele, cubulețele de bacon și salamul Victoria, ardeii kapia, cca. 200 g de mozzarella rasă și mărarul mărunțit.
Se asezonează de piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
Amestecul obținut se pun în forme de brioșe, tapetate cu ulei, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.
Înainte de a se pune la copt se presară cașcaval ras deasupra.
Spor și poftă bună!
Vezi si reteta de Chec sarat cu sunca si cascaval