Vazusem cu ceva timp in urma pe IG o reteta prezentata de Bucatar Maniac si mi-a placut. Am salvat reteta iar azi i-a venit randul. Numai bine pentru a mai schimba meniul si m-am bucurat ca a fost pe placul tuturor.
Pentru Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata am folosit urmatoarele ingrediente: carne tocata, ceapa, morcovi, telina, rosii in conserva, pasta ardei, cartofi, smantana, cascaval.
Ingrediente Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata
Pt. sosul de carne:
Pt. cartofi:
Iata cum se prepara Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata
Prepararea sosului de carne: Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune in uleiul incins intr-o cratita si se caleste cu putina sare. Morcovul si telina se curata si se dau pe razatoare. Se adauga peste ceapa si se lasa la calit 2-3 minute. Se pune carnea tocata peste legume, se amesteca si se lasa 10 minute pana se albeste carnea. Se adauga apoi pasta de ardei, rosiile in sos de busuioc, se amesteca si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic sub capac timp de 40-45 de minute sau pana este facuta carnea.
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa. Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca apoi se curata.
Se ia o tava si se unge cu unt. Cartofii se taie in felii subtiri si se asaza un prim strat pe fundul tavii. Se condimenteaza cu sare si piper apoi se pune jumatate din sosul de carne. Se intinde stratul de carne peste cartofi iar deasupra se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mari. Se asaza un nou strat de cartofi, se condimenteaza cu sare si piper apoi se pune restul de sos de carne. Deasupra se presara din nou cascaval si se asaza ultimul rand de cartofi feliati. Se presara sare si piper, se pune smantana, cubuletele de unt si se presara cascavalul ras.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Cartofi Dauphinoise.
1
Cartofii se pot fierbe inainte cu o zi de a prepara acest fel de mancare.
2
Sosul sa nu fie foarte lichid.
3
Cascavalul se poate inlocui cu mozzarella.