Reteta de conopida cu iaurt grecesc

de Bucataras in Mancaruri de legume, 28 Mar 2024 | 2546 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      E timpul pentru o rețetă ușoară și plină de gust, care ne amintește de Grecia cea însorită: conopidă cu sos de iaurt și măsline
      Pentru rețeta de Conopidă cu iaurt grecesc ai nevoie de următoarele ingrediente: conopidă, boia, usturoi, pătrunjel uscat, unt, măsline verzi, ulei de măsline, iaurt grecesc.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente reteta de Conopida cu iaurt grecesc:
      • buchetele de conopidă
      • boia
      • praf de usturoi
      • pătrunjel uscat
      • sare și piper
      • ulei de măsline (2 linguri pentru conopidă, 50 g pentru sos)
      • 20 g unt
      • măsline verzi
      • fulgi de chilli
      • 200 gr iaurt grecesc pentru servit
      Portii: 2
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de conopida cu iaurt grecesc:

      Iata cum se prepara reteta de Conopida cu iaurt grecesc:

      Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

      Într-un bol mare sau direct tavă, amestecați buchețelele de conopidă cu boiaua, praful de usturoi, pătrunjelul uscatsarea, piperul și 2 linguri de ulei de măsline, până când conopida este bine acoperită.

      Așezați bucățile de conopidă pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și transferați-le în cuptorul preîncălzit.

      Coaceți conopida timp de aproximativ 15-20 minute sau până când aceasta este ușor rumenită și fragedă.

      Între timp, pregătiți sosul de iaurt și ulei picant.

      Într-o tigaie, topiți untul și adăugați 50 g de ulei de măsline. Căliți fulgii de chilli până când devin aromatizați. Adăugați măslinele verzi și continuați să gătiți timp de câteva minute, amestecând din când în când.

      Pe o farfurie, puneți un strat gros de iaurt grecesc, iar după ce conopida este gata asezați-o peste iaurt și serviți-o caldă cu sosul de ulei picant deasupra.

      Această conopidă condimentată la cuptor cu sos de iaurt și ulei picant este o gustare sau o garnitură delicioasă și sănătoasă pentru orice masă!

      Poftă bună!

      Vezi si reteta de Salata de conopida cu porumb.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de conopida cu iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Constelatialeu

      2468 puncte

      RODIMUR

      2101 puncte

      vasimur

      191 puncte

      Valclaudia

      100 puncte

      cristinutanicolita

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi