Creierul face parte din categoria subproduselor din carne, alaturi de limba, inima, rinichi, ficat, uger, momite, plamani, burta, coada, soric etc.
Au un continut mai mare de apa decat carnea si de aceea se altereaza foarte usor, trebuie sa stiti sa le alegeti, sa fie cat mai proaspete, de aceea eu folosesc doar creier proaspat si nu congelat niciodata.
Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane
Spalam bine creierul si il curatam de pielite si de cheaguri de sange. Verificam foarte bine, sa nu ramana bucatele mici de oase.
Intr-o oala se pun 2 litri de apa la fiert in care adaugam otetul, sare, foile de dafin si il fierbem pentru aproximativ 5 minute.
Il scurgem si il lasam sa se raceasca. Pe el asa cald, radem piper proaspat si mai presaram putina sare.
Intre timp amestecam faina cu boiaua, separat spargem ouale si pe o farfurie ne pregatim pesmetul.
Apoi bucatile de creier le dam prin faina, ou si pesmet si le prajim in baie de ulei.
Vezi si reteta de Snitel de pui.
1
Veti obtine niste bulete delicioase, cu invelis crocant si aromat, iar interiorul este moale, cremos, fin, cu o aroma fantastica data de piperul proaspat macinat.
2
Otetul adaugat nu va permite creierul sa se sfarame in timpul fierberii si ii va scoate mirosul specific de organe.