Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat

de VI in Prajituri, 13 Dec 2022 | 7647 vizualizari

 

Reteta de ecler la tava este o prajitura delicioasa si usor de preparat! De fapt e acelasi ecler pe care il stim, doar ca e mai rapid pentru ca nu ne mai pierdem timpul cu pusul in pos pentru portii,ci pur si simplu intindem compozitia in tava,si coacem!
Ingredinetele necesare Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat sunt: faina, lapte, unt, oua, smantana, zahar, ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat:
  • 150 g,faina
  • 150ml.apa,
  • 150ml.lapte.
  • 150g.unt 80%,
  • 5 oua,
  • un varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 500ml.lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 150g.zahar,
  • 50g.faina,
  • 400 g.smantana pentru frisca,
  • 2 lingurite extract de vanilie,
  • 20g.cacao
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 600ml.smantana pentru frisca,
  • 50g.zahar pudra
  • Pentru stropit prajitura:
  • 50 ml.smantana frisca,
  • 50 g.ciocolata
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat:

Iata cum se prepara Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat

Apa, laptele, sarea, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, punem toata faina odata si amestecam bine,pana se ingroasa compozitia. Dupa ce aluatul oparit a ajuns la temperatura camerei adaugam cate un ou si amestecam bine,dupa fiecare ou adaugat,pana punem toate ouale. Punem toata compozitia intr-o tava neaderenta de 26x38 cm si intindem bine cu o spatula. Intindem si pe margini o mica bordura.

Coacem cam 35 minute.Scoatem din tava si lasam la racit.

Pregatim apoi crema din ingredientele indicate .Punem laptele la fiert cu zaharul,si faina,apoi adaugam galbenusurile,si cacaua ,fierbem la foc foarte mic,pana se ingroasa putin.Adaugam extractul de vanilie dupa se s-a racorit putin,si asteptam sa ajunga la temperatura camerei.

Apoi adaugam in etape si frisca batuta cu o paleta prin rasturnare. Punem blatul inapoi in tava in care a fost copt si intindem uniform crema. Dam la frigider o jumatate de ora .Scoatem din frigider si punem stratul de frisca batuta cu un pos. Intr-un ibric punem 50 ml smantana la infierbantat si in ea adaugam 50 g.ciocolata rupta in bucati.Asteptam putin pana se dizolva,apoi amestecam bine ,si cu o lingura stropim peste frisca . Dam la rece pana in momentul servirii! Servim alaturi de ice frappe

Vezi si reteta de Eclere cu crema de vanilie sau choux a la creme

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine