Prepara o reteta de Legume la cuptor pe pat de quinoa, usoara si sanatoasa.
Pentru Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa sunt necesare urmatoarele ingrediente: quinoa, cartofi dulci, rosii, sfecla, ceapa, avocado, feta, humus, sos de iaurt.
Iata cum se prepara Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa
Am spalat legumele cu Sano Spark Zero, detergent fara parfum si coloranti. Apoi le-am curatat, am tapetat tava de copt cu hartie Sano, care este din ingrediente de origine vegetala, si am bagat legumele la cuptor. Cat timp legumele s-au copt, am fiert quinoa.
Clătim bine quinoa sub apă rece.
Punem quinoa într-un vas cu apă și lasă-o să fiarbă cu ceapa tăiată mărunt până absoarbe complet apa. Lasă-o apoi să se odihnească acoperită.
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
Punem într-o tavă cartofii dulci, sfecla, morcovii și roșiile tăiate în felii mari.
Presărăm peste ele ulei de măsline, ierburile aromatice, sare și piper.
Coacem legumele în cuptor până devin fragede și aurii.
Întindem quinoa gătită pe un platou mare sau într-un vas de servire.
Așezăm legumele coapte peste quinoa în straturi uniforme.
Adaugăm felii de avocado, cuburi de brânză și humus, decorând cât mai creativ (poți chiar colora humusul cu puțină sfeclă).
Într-un bol mic, amestecăm iaurtul cu mentă (ideal, proaspătă) și toarnă sosul peste legumele și quinoa.
Presărăm semințe de susan peste preparat, pentru decor.
Într-un timp foarte scurt, am obținut o masă consistentă și sănătoasă. E o combinație savuroasă de ingrediente proaspete bogate în nutrienți, dar și un preparat apetisant și plin de culoare.