Reteta de preparare a papanasilor

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2011 | 9119 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
inspirati din retetele lui Radu Anton Roman mai exact papanasii moldovenesti..eu i-am modificat putin..si uite asa am ajuns si eu la reteta cu nr 100!!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 ou
  • 200gr branza de vaci
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • o lingura de gris
  • o lingura de zahar
  • 2 linguri de faina
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana,dulceata de visine pentru servit sau zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

 Reteta de preparare a papanasilor

  Se separa albusul de galbenus.Galbenusul se mixeaza impreuna cu branza de vaci scursa bine de zer,zaharul vanilat,grisul,faina.zaharul si coaja de lamaie.Sebate albusul spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.Va rezulta un aluat moale.Puneti ulei intr-o tigaie nonaderenta sa se infierbante.Acum aveti 2 variante pentru a modela papanasii.Ii puteti pune c lingura sau sa ii spritati cu ajutorul seringii de ornat torturi(eu am folosit ultima varianta)...se prajesc foarte bine pe ambele parti (nu va speriati daca par ca sunt arsi) trebuie sa fie cat mai maro ca sa fie bine patrunsi pe interior.Se scot pe un servet de bucatarie sa se absoarba surplusul de ulei apoi se servesc cu smantana si dulceata de visine sau pudrati cu zahar pudra.Pofta buna!

TIPS-URI

1

recomand inca o data folosirea unei tigai nonaderente pt prajit.eu am incercat initial intr-o craticioara si s-au lipit..

2

intoarceti pe partea cealalta doar cand sunt f bine rumeniti,cu grija sa nu se imprastie..de preferat cu o paleta

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]