Reteta de preparare a papanasilor

de Geanina87 in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 10583 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor A la Jamila ;) deliciosi in adevaratul sens al cuvantului :)

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza vaci
  • 2 oua
  • 6-7 linguri de zahar
  • 450 g faina
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • esenta de lamaie
  • smantana
  • dulceata (de visine in cazul meu)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta, zaharul vanilat si bicarbonatul, apoi adaugam faina, putin cate putin, pana cand rezulta un aluat nelipicios. Il lasam 15 minute "la odihnit" dupa care formam bile pe care le turtim si le gaurim, astfel incat sa iasa forma unui colacel. Facem si niste bilute mai mici si le prajim in baie de ulei incins pana se rumenesc frumos.

Le scoatem pe un servetel de hartie sa eliminam surplusul de ulei. Asezam papanasul pe o farfurie, intindem smantana, peste care punem dulceata, biluta mai mica, apoi din nou putina smantana si dulceata.

Servim cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de pere cu crema de iaurt.