Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (fierti)

de mena29 in Dulciuri, 24 Iun 2013 | 12365 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Am promis ca voi aduce si reteta de papanasi fierti,care noua ne-au placut tere mult!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1/2kg branza de vaci(eu am folosit marca Pilos de la Lidl)
  • 2 oua
  • 5 lingur gris
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • dulceata sau gem pentru servit
  • 200g biscuiti
  • 100g unt
  • 2-3 linguri faina pentru modelat papanasii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (fierti):

Reteta de preparare a papanasilor

Prima data am zdrobit biscuitii.Intr-o tigaie am pus untul sa se incalzeasca dupa care am adaugat biscuitii zdrobiti si i-am lasat sa se rumeneasca usor.Astfel mi-am pregatit pesmetul in care am imbracat papanasii fierbinti. Urmatorul pas a fost sa-mi pregatesc aluatul de papanasi! Am amestecat intr-un bol branza de vaci,ouale,sarea zaharul si grisul.

Am amestecat bine aluatul.Pe o planseta am presarat faina si am format bile din aluat.Am pus intr-o oala doi litrii de apa cu putina sare pe foc.Am adus apa la fierbere si am introdus papanasii in oala.

I-am lasat sa fiarba pana in momentul in care s-au ridicat deasupra apei,i-am scos din oala cu o spumiera si i-am imbracat in pesmet. Am servit papanasii fierbinti cu dulceata de capsuni si de prune.

Au mai ramas cativa iar pe acestia i-am servit reci.

Au fost foarte buni si asa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (fierti)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci