Reteta de preparare a papanasilor fierti

de simona72 in Dulciuri, 1 Mar 2014 | 9026 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Este prima oara cand fac acesti papanasi fierti. Reteta o am din caietul meu si cum tot eram chittita sa fac papanasi am zis sa-i incerc si in felul acesta. Sunt mai dietetici decat cei prajiti, dar buni...insa nu la fel ca si cei prajiti...

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 200 gr branza dulce (Pilos am folosit eu)
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri gris
  • 3-4 linguri zahar brut
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingura unt
  • 200 gr smantana
  • pt servit: frisca si dulceata de afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor

Se mixeaza branza cu zaharul si se adauga cate un ou in timp ce mixam. Adaugam un praf de sare, coaja rasa de lamaie si treptat punem cate o lingura de gris in timp ce amestecam in tot  aluatul. Ne iasa un aluat care seamana cu cel pentru galuste.

Intre timp punem apa la fiert, iar cand aceasta clocoteste, scufundam o lingura in apa fiarta si punem cate o lingura de aluat in apa care fierbe. Dupa fiecare papanas pus in apa, scufundam lingura in apa fierbinte. Le lasam sa fiarba 12-15 minute.

Le scoatem cu o spumiera si le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt. Desfacem smantana in cateva linguri de lapte si o punem peste papanasi. Dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pentru 15 minute. Servim papanasii calzi cu dulceata de afine si cateva moate de frisca.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

in reteta mea erau scrise doar 4 linguri de gris, eu am mai adaugat gris pana compozitia a ajuns la consistenat galustelor si aluatul nu curgea

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (23)

laura_n 1

02.03.2014, 14:06

hai ca dau o raita pe la tine ca sa mananc

Ubulika 1

02.03.2014, 19:51

si euuuuu

gaby_duceag 1

01.05.2014, 20:44

ce frumos arata!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta domneasca cu branza dulce