Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 18 Iun 2010 | 19454 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci
  • o cescuta gris (cam 150-200gr )
  • zahar
  • 2 oua
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • pesmet

pentru sos

  • 250 gr zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust (noua ne plac destul de dulci, voi ii faceti cum va plac).

Se adauga ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare.(daca aveti branza mai uscata, mai puteti pune un ou )

Adaugam zaharul vanilat si lasam compozitia deoparte, timp in care ne ocupam de sosul caramel .(inventie proprie:)))

Caramelizam cam... 250 gr zahar.

Cand capata o culoare frumoasa (sa nu-l ardeti) oprim focul si adaugam doua linguri unt. Amestecam pana la topirea completa.

Adaugam apoi doua linguri de smantana si vreo 3 linguri de frisca lichida.

Amestecam usor.

Ne ocupam acum de papanasi.

Intr-o oala mare punem apa la fiert. Cand a dat in clocot, dam focul la mic, si cu mana umeda luam din compozitia de papanasi , formam bilute potrivite ca marime si le plonjam in apa .

Lasam la foc potrivit.

Papanasii sunt fierti cand ii vedem ca ies "tzushti" , la suprafata.

Ii scoatem cu o paleta, scurgem bine de apa si-i punem direct pe-o farfurie cu pesmet. (eu am facut pesmet din piscoturi pentru ca aveam putin pesmet in punga).

Ii invartim usor in pesmet, ii asezam pe farfurii si-i "amagim" cu sos caramel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Cris2711 1

12.02.2011, 16:27

ce am descoperit eu aici,favoreteta la cat imi plac mie papanasiiiiiiiiiiiiiiiiii

Micutza Luana 1

03.04.2013, 14:18

fierti nu am mai incerat , da arata tare bn

babi5 1

31.08.2013, 08:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de melcişori cu brânză de vaci