Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri

de Miha in Dulciuri, 7 Oct 2009 | 4562 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 150 g branza de vaci
  • 1 lingura gris
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • vanilie
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • struguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in 10 parti egale.

Fiecare parte o infainam bine si o turtim putin, ca la parjoale. :)) Punem cate o boaba de strugure in mijloc, apoi marginile le ridicam  si le strangem in jurul boabei de strugure. Cu mainile infainate ii dam forma rotunda.

Punem o cratita cu apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Cand incepe sa clocoteasca punem papanasii pe rand. Cand incep sa se ridice la suprafata sunt fierti.

Intre timp topim untul intr-i tigaie si punem pesmetul la rumenit.

Pesmetul meu e facut in casa, din 2 felii de paine, uscate si rasnite.Din acest motiv nu este foarte fin.

Lasam putin sa se raceasca, apoi tavalim prin acest amestec papanasii, pe rand. Ii acoperim bine cu pesmet, ii pudram cu zahar si ii asezam pe platou pentru poza finala. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

07.10.2009, 23:34

Cris,merg si fara pesmet. Ca asa i-a mancat Robert. Si fara struguri.

ionix 1

08.10.2009, 13:40

eu vin cu mare drag la un papanas...
si eu fac papanasi dar prajiti... sunt foarte buni dar cam grei asa fiind prajiti...
mi se pare foarte interesanta reteta asta si mult mai sanatoasa decat ce faceam eu o sa-ncerc cu siguranta....
si Rivka sa stii ca din pacate asa-i... eu ma ingras numai uitandu-ma sunt o mare pofticioasa ah si dupa ce ma uit halesc tot... logic

Miha 1

08.10.2009, 14:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]