Gustul autentic al copilariei in reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, preluata din caietul bunicii. Un deliciu dulce, gata sa iti aduca aminte de cele mai frumoase momente de la bunici.
Ingrediente Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii
Blat:
Glazura:
Pentru tavalit:
Preparare Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.
Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.
Glazura:
Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, laptele, margarina.
Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste atat zaharul cat si margarina.
Adaugam esenta de rom si lasam apoi glazura sa se racoreasca putin.
Cum procedam:
Blatul rece il taiem in dreptunghiuri/patratele.
Trecem fiecare bucatica prin siropul caldut, apoi o tavalim prin nuca.
Dam la rece pana la servire.
Pofta buna!
Varianta de tavalita de post o stiti? Mie imi place s-o pun pe un platou asortat cu Salam de biscuiti si Ciocolata de casa cu nuca