Rigate tricolore cu sos rosu

de alinutza1983 in Paste, 19 Feb 2011 | 7035 vizualizari

 

Paste, paste...le-as manca non-stop ( daca m-ar ajuta silueta )...:)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pipe rigate ( tricolore am folosit eu)
  • 1 lingura ulei masline
  • 1catel usturoi
  • 2-3 linguri sos rosii
  • 6 rosii cherry
  • 100 gr sunca presata
  • sare, piper, busuioc proaspat

optional:  parmezan ( sau cascaval ras )

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigate tricolore cu sos rosu:

1. Intr-o cratita cu apa clocotita punem la fiert pastele cf timpului precizat pe pachet.

2. Intre timp, intr-o tigaie incapatoare punem la incins o  lingura de ulei de masline, apoi un catel de usturoi taiat marunt, marunt , sunca presata si rosiile cherry taiate pe din doua; lasam tot acest amestec sa se rumeneasca putin, inoracem de pe-o parte pe alta ( dureaza cca 4 min), apoi adaugam si cele 3 linguri de sos de rosii ( daca nu e suficient de apos il putem dilua cu o lingura de apa) si, la final asezonam cu piper proaspat macinat, sare si busuioc proaspat ( taiat marunt).

3. Pastele fierte si clatite apoi in apa rece se pun in tigaia cu sos rosu si se mai tin la foc mic cca 5 min.

4. Servim cu mare pofta, presarand deasupra pastelor parmezan sau cascaval ras !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigate tricolore cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si Philadelphia