Risotto cu ardei copt, la Multicooker

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2013 | 5596 vizualizari

 

Este clar, orezul de orice tip va fi si in orice mod, il voi pregati de-acum inainte numai la multicooker.
Foarte bun a iesit si nici n-am avut grija lui!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez Risotto
  • 2 cepe
  • 2 ardei kapia copti
  • 2 ardei gogosar copti
  • 650 ml supa de pui
  • 3 foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ardei copt, la Multicooker:

Am avut un pui de la tara din care am preparat si friptura si supa, asa ca am folosit supa si la orez.

Ardeiul copt l-am avut la congelator.

Spalam orezul si il lasam in apa pana pregatim restul ingredientelor.

Luam doua linguri de grasime din supa, dupa ce s-a ridicat la suprafata, si am pus-o in vasul multicookerului.

Tocam  ceapa marunt.

Conectam aparatul la sursa de curent, apasam butonul MENU si setam programul FRY pentru 10 minute.

Cand se incinde grasimea in vas, adaugam ceapa si lasam sa se prajeasca mestecand cu spatula, din cand in cand.

Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul, asa congelat si tocat marunt si il lasam pana la finalizarea programului.

Apoi adaugam foile de dafin, cimbru, sare si piper, orezul si omogenizam. 

Punem supa, inchidem capacul, setam programul RICE(de la butonul MENU) si apasam butonul START.

Cand programul este finalizat, aparatul trece pe modul KEEP WARM, il deconectam de la sursa de curent si scoatem vasul.

A iesit foarte bun si nu s-a lipit cum se intampla de multe ori, pregatindu-l pe aragaz.

Se serveste ca garnitura la diverse fripturi sau peste, noi am servit cu friptura de pui.

TIPS-URI

1

La final se poate presara peste orez, patrunjel tocat sau marar, dupa preferinta.

2

Supa de pui se poate inlocui cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ardei copt, la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin si parmezan