Risotto cu aripioare picante

de Sim0na in Pui, 7 Iun 2012 | 3567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare de pui
  • 2 lingurite boia dulce
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • usturoi praf
  • ulei de masline
  • 150 g orez
  • 2 fire ceapa verde
  • curry
  • supa de pui
  • patrunjel verde uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu aripioare picante:

Aripioarele le-am curatat, spalat si taiat pe articulatii. Varfurile le-am aruncat oprind doar cele doua bucati. Le-am condimentat cu boia, sare, piper, fulgi de ardei iute, usturoi praf si ulei de masline, si le-am lasat la frigider pentru cca 2 ore. Cantitatile condimentelor nu le pot preciza... le-am pus "la ochi" si oricum fiecare pune dupa gust. Eu le-am vrut mai picante si de accea am pus mai mult piper si fulgi de ardei iute.

Dupa cele doua ore, aripioarele le-am pus intr-un vas de yena si le-am dat la cuptor ptr o ora, intorcand din cand in cand aripioarele ptr a nu se arde.

Cat aripioarele au stat la cuptor, am pregatit orezul: ceapa verde am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei de masline. Am pus orezul, calidu-l si pe acesta putin, apoi am stins cu supa de pui fierbinte. Am lasat  sa fiarba, completand cu supa calduta.

Cand orezul a fost aproape gata, am pus curry si patrunjel uscat (ptr ca nu am avut verde si era prea tarziu). Am potrivit de sare si piper si am oprit focul.

Este o mancarica foarte buna ptr o cina, mai ales atunci cand vrei ceva mai usor de gatit :)

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu aripioare picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel