Rosii portugheze

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2012 | 4825 vizualizari

 

Mi-am adus aminte zilele astea de un aperitiv pe care l-am servit la o masa festiva la niste prieteni dragi acum cativa ani buni ...tare mi-a placut si mi-a ramas in minte gustul deosebit, astazi l-am preparat si eu...si l-am savurat pe indelete....

 

INGREDIENTE

  • 7 rosii maricele
  • 100 gr orez
  • 2 ardei copti( unul rosu unul verde sau galben la alegere)
  • maioneza ( ideal facuta in casa)
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii portugheze:

Fierbem orezul si il lasam la scurs intr-o sita.

Preparam maioneza( eu o fac  din galbenusurile fierte, mustar, zeama de lamaie si ulei).

Coacem ardeii si ii curatam apoi ii taiem marunt, avand grija sa ii scurgem bine de zeama.

Rosiile le curatam pe interior( cu o lingura) si le lasam cu partea scobita in jos intr-o sita sa se scurga bine.

Amestecam orezul ( rezultat si scurs bine) in jur de 9 linguri cu 5 linguri de maioneza, ardeii copti,  sare si piper dupa gust.

Umplem rosiile si le decoram dupa dorinta. Eu am taiat un capacel , am umplut rosiile cu varf si apoi am asezat capacelul deasupra.

Sunt grozave!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii portugheze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

07.08.2012, 16:48

Multumesc Inisor...au fost deliciu va pup pe toate!

Andreea110303 1

10.06.2013, 19:25

super si nu pica greu

RuxyRux 1

13.01.2014, 18:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca a la Nana