Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2016 | 4154 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 rosii potrivite si nu foarte tari
  • 50 gr sardine din conserva
  • 70 gr ton file din conserva
  • 1 ardei copt rosu
  • 2 inimi anghinare de la borcan
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean:

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin. Spalam orezul si il punem intr-un ibric la fiert.

Cand este fiert, il scurgem de apa si il lasam sa se racoreasca. Sardinele le scurgem de ulei, le scoatem sira din mijlocul lor si le maruntim. Tonul il rupem bucatele iar inimile de anghinare le tocam. Ardeiul rosu il taiem cubulete.

Amestecam intr-un bol tonul, sardinele si anghinarea. Adaugam orezul, ardeiul rosu si parmezanul ras. Le amestecam pe toate, apoi presaram sare, piper si la final, patrunjelul verde tocat marunt. Cu acest amestec umplem rosiile scobite. Pulpa de rosii o punem in blender cu uleiul de masline, busuiocul uscat si putina sare. Ii dam cateva pulsuri pana obtinem un suc.

Turnam acest suc intr-un vas de ceramica, apoi asezam rosiile umplute. Punem capacul deasupra vasului, il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru circa 35-40 de minute. Incercam rosiile cu o furculita sa vedem daca sunt patrunse. Dupa acest timp, scoatem capacul si le mai lasam 5 minute. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca putin si sunt bune de servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu peste