Rosii umplute de post

de Doralinda in Mancaruri de post, 17 Dec 2012 | 10371 vizualizari

 

Intr-o zi mirosea atat de frumos la cumnata mea in bucatarie a rosii umplute asa ca am rugat-o sa imi dea reteta. Eu am mai modificat-o putin!

 

INGREDIENTE

  • 10 rosii
  • 1 vanata
  • 3-4 ardei grasi rosii
  • 4 cepe
  • 2 dovlecei
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • putin zahar
  • 1 pahar si de ulei
  • 2 pahare orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute de post:

Intai am curatat si golit rosiile dar am pastrat pulpa deoparte. Toate legumele le-am tocat la mixer impreuna cu pulpa de la rosii(in afara de cartofi). Am amestecat ingredientele cu sarea, piperul. am calit compozitia putin In 3 sferturi din ulei, adaugand tot atata si pulpa de rosii. Am umplut rosiile, le-am pus intr-o tava si am taiat in patru cartofii punandu-i printre rosii. Am pus restul de pulpa de rosii si uleiul ramas, am presarat putin sare, si am pus foarte putina apa(ptr ca lasa apa rosiile). Am dat la cuptor traditional 1 ora la 200C, tava fiind acoperita cu o foaie de aluminiu. Cand s-a sfarsit timpul, am mai lasat inca 15 min descoperit ptr a prinde o culoare frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu cartofi, la tigaie