Rotolo cu dovleac si spanac by Jamie Oliver

de Satisfyyourcravings in Paste, 15 Iul 2015 | 4713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 grame foi de lasagna proaspete
  • 1 dovleac de aprox 2 kg
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 500 grame spanac bio congelat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita nucsoara
  • 4 catei de usturoi
  • 700 ml passata
  • 50 grame branza feta
  • 20 grame Parmezan (eu am folosit un alt tip de branza)
  • cateva frunze de salvie (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotolo cu dovleac si spanac by Jamie Oliver:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se coace dovleacul pentru o ora jumatate.

Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre mic si se adauga ceapa, cimbrul, sare si piper. Se gateste 10 minute amestecand frecvent.

Se adauga spanacul congelat, se acopera si se lasa 15 minute, pana cand lichidul s-a evaporat. Se ia de pe foc si se adauga sare, nucsoara si piper.

Se decojeste dovleacul, se indeparteaza semintele si se sfarama cu ajutorul unui furculite. Se adauga sare, piper si nucsoara.

Se decojeste si se toaca usturoiul. Se adauga intr-o cratita cu putin ulei de masline si se prajeste pana devine auriu. Se toarna passata si putina apa. Se aduce la punctul de fierbere si se gateste 3 minute, apoi se adauga sare si piper.

Se fierb foile de lasagna 20 de secunde si se aseaza una langa alta pe o suprafata curata. Lucrand repede, pentru ca foile sa nu se usuce, se impart compozitiile de dovleac si spanac in mod egal si se intind cu o lingura pe fiecare foaie de lasagna. Apoi se prasara branza feta. Se ruleaza foile, se taie in 2 sau 4 transversal, in functie de marimea foilor si se aseaza rutolo in sosul de rosii obtinut anterior, unul langa altul. Se prasara parmezan si frunzele de salvie unse cu ulei. 

Se acopera cu folie de aluminiu si gateste in cuptorul preincalzit pentru 30- 40 de minute, indepartand folia la jumatatea timpului. 

TIPS-URI

1

Poate fi congelat dupa gatire pana la 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo cu dovleac si spanac by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bunica 1

15.07.2015, 22:29

Spanacul ,parmezanul ,dovleacul îmi plac...................deci și rotolo cred că mi-ar place!

MotanLaOale 1

15.07.2015, 22:52

Gicuta 1

16.07.2015, 08:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
LASAGNA CU SOS BECHAMEL