Rulada cu biscuiti

de diaconta in Dulciuri, 5 Dec 2010 | 12770 vizualizari

 

M-am gandit sa-l ademenesc si eu pe Mos cu ceva ....dulce.Poate-mi aduce si mie clipe de bucurie si mai multe zambete,sa pot sa le daruiesc si eu celor dragi.

 

INGREDIENTE

  •     500 gr biscuiti petit beurre
  •         2 foi napolitana
  •         200 gr rahat
  •         100 gr nuci si alune
  •         50 gr stafide
  •         2 cani zahar
  •         100 gr unt
  •         Zahar vanilat
  •        2 linguri cacao
  •         1 lingurita rom
  •         Glazura Duo de la Dr.Oetker

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu biscuiti:

Biscuitii se sfarma marunt,avand grija sa lasam si bucatele mai mari.Stafidele se pun la inmuiat in rom.Nucile,alunele si rahatul se taie bucatele mici.

Zaharul se pune la caramelizat,iar cand a capatat o culoare frumoasa maronie se adauga untul si 500 ml apa.Se lasa sa fiarba pana cand se dizolva zaharul,apoi se adauga rahatul si  se lasa sa mai dea un clocot.

Biscuitii se amesteca cu cacaua,stafidele ,nuca si alunele.

Siropul fierbinte se pune peste amestecul de biscuiti,avand grija sa nu fie prea moale.Daca nu este cazul nu se pune tot siropul.

Amestecul caldut se pune peste foaia de napolitana,se lasa putin sa se inmoaie foaia,apoi se ruleaza.

Se prepara glazura.

Se pune plicul cu glazura in apa fierbinte si se lasa 5 minute,pana cand se topeste continutul.Apoi se taie un colt al plicului si se toarna peste rulada.

Deasupra se presara nuca si alune.

E prima oara cand am folosit glazura aceasta dar nu ma declar prea multumita.Cred ca era mai bun si mai ieftin daca o preparam eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

diaconta 1

14.12.2010, 21:55

Gaby ,hai sa te pupacesc sa-ti vina iar

gaby_duceag 1

14.12.2010, 21:56

ce?))))))

diaconta 1

14.12.2010, 21:58

ziceam de chef,da'n cazul asta as zice ...ce vrei tu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mouse de capsuni