Rulada cu branza dulce de vaci si stafide

de Bucataras Medi in Dulciuri, 30 Apr 2012 | 10335 vizualizari

 

Reteta este una de placinta numai ca mie imi plac ,ca aspect, mai mult ruladele.Daca din multitudinea de placinte ar fi sa aleg , preferata mea este...cea cu branza...categoric!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 3-4 oua(depinde cat sunt de mari)
  • 150 g zahar(depinde cat de dulce o doriti)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 3-4 linguri cu stafide
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • 1 lingura cu smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu branza dulce de vaci si stafide:

Punem la inmuiat stafidele in esenta de rom si le lasam pana se umfla. Daca nu avem esenta de rom se pot lasa la inmuiat si in apa.

In timp ce lasam aluatul la decongelat ne ocupam de umplutura. Amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat si ouale. Mixam bine si apoi adaugam coaja de lamaie si la final stafidele.

Intindem foaia de aluat si apoi pe ea intindem, cat mai uniform posibil, umplutura. Rulam. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si asezam rulada in ea. Amestecam bine un ou cu smantana si ungem cu acest amestec rulada. Dam la cuptor si lasam pana cand rulada este frumos rumenita si bine facuta. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si apoi taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza dulce de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca si cafea