Rulada cu ciocolata

de susu in Dulciuri, 8 Apr 2010 | 5027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar brun
  • 2 linguri de cacaoa
  • 3 linguri de faina
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • ½ lgta coaja de portocala
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingura stafide
  • 2 linguri cognac alexandrion
  • crema:  
  • 160 g unt
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 ciocolata cu stafide poiana
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri de frisca    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zahar, sare si ½ lgt coaja de portocale. Se hidrateaza stafidele in rom si cognac pentru 15 minute. Se amesteca galbenusurile cu albusurile, stafidele cu tot cu cognac, esentele, nuca si la sfarsit faina si cacaoa cernute. Se amesteca de cateva ori de jos in sus, se pune aluatul in tava cuptorului tapetata si se da la cuptor pentru 30 minute.

Mod de preparare crema:

Se freaca untul spuma cu zaharul si esenta de rom. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se adauga la unt. Se amesteca bine. Blatul inca cald se rastoarna peste un prosop umed, se unge hartia de copt cu pensula inmuiata in apa rece pentru a se desprinde usor. Se scoate hartia dupa care se ruleaza cat e inca cald. Se lasa pana se raceste dupa care se umple cu crema si se ruleaza inapoi. Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore. Se orneaza dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900