Rulada cu crema de branza si capsune

de divainbucatarie in Prajituri, 21 Mai 2011 | 6592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 120 g crema de branza Philadelphia
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 90 g zahar
  • 3 linguri gem capsune
  • 2 linguri capsune tocate bucati mai mari
  • Pentru topping:
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si capsune:

Pentru inceput batem albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, coaja de portocale, esenta de vainilie, continuand sa mixam pana se omogenizeaza compozitia

Incorporam apoi faina si praful de copt. Turnam aluatul intr-o tava (30*20 cm) pe care am pus hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 12-15 minute.

Intre timp pregatim crema: batem frisca pana se intareste, adaugam intaritorul de frisca si crema de branza, apoi esenta de vanilie, mixand in continuu.
Rasturnam blatul pe un prosop umezit, il invelim cu acesta si asteptam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit intindem o pelicula subtire de gem sau dulceata de capsune, apoi crema de branza si capsunele.

Rulam blatul usor, eventual ne ajutam de prosop, apoi il invelim in folie alimentara. Punem rulada la frigider pentru o ora. Inainte sa o servim o ungem cu frisca.
Pentru topping eu am ales un sirop de capsune si capsune proaspete, cu frunze de menta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu capsuni