Rulada cu crema de ciocolata

de ionix in Prajituri, 21 Oct 2009 | 4355 vizualizari

 

reteta o fac de cand aveam 15 anisori si o am de la o fina de-a noastra... mie-mi place tare mult pt ca-mi aduce aminte de acele vremuri... merge mult mai bine ornata cu frisca dar am vrut eu sa fac experimente :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru crema:

  • 200 ml lapte
  • o cana de zahar
  • 4 linguri cu cacao
  • 1 pahar de faina
  • 1 pachet cu unt sau margarina (200g)
  • esenta de rom

Pentru ornat: 

  • o ciocolata cu lapte
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Crema:

Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase. 

Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt /margarina si se amesteca pana se topeste untul si se incorporeaza bine cu restul cremei. Se da la racit iar cand e rece se adauga esenta.

Aluatul:

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. 

Se bat galbenusurile, pana se albesc, cu zaharul si zaharul vanilat apoi se pun peste albusurile batute spuma. Se adauga si faina treptat pentru a nu face cocoloase.

Pe o tava normala de cuptor se pune hartie de copt peste care se toarna aluatul.

Se lasa la cuptor circa 10 min. Se testeaza cu o scobitoare sa nu ramana lipicioasa dupa ce o bagati in aluat.

 

Se scoate fierbinte de pe hartia de copt, se pune crema peste foaie si se ruleaza cat blatul este inca fierbinte.

De obicei pun frica daaaaaaaaar... am topit ciocolata impreuna cu untul iar apoi am uns rulada cu ceea ce a rezultat din topire. A fost bun pentru ca dupa ce s-a racit a ramas ca o crusta de ciocolata.

Se serveste rece.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

atentie, se ruleaza cat este fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura