Daca e weekend e zi de prajitureala la noi si pentru ca ieri am facut o prajitura care ne place mult,dar o mai am aici in blog asa ca nu mai avea rost sa o postez,am zis ca astazi sa va aduc o reteta noua de rulada cu ricota si gutui.Foarte aromata de la dulceata de gutui,parfumata ,pufoasa si nemaipomenita pentru o zi calda de toamna.
Blat: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zahar pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi esenta,faina si cacaoa si am amestecat bine.Albusurile le-am batut spuma tare si am incorporat cu grija cate o lingura de albus in galbenusurile cu faina pana s-a omogenizat foarte bine aluatul.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am dat aluatul la cuptor pentru 7 minute (verificati cu scobitoarea).
Dupa ce aluatul s-a copt,l-am scos din tava si l-am rulat intr-un prosop curat,umed si l-am lasat asa in forma rulata pana s-a racit complet.
Crema: Am batut frisca,peste ea am adaugat branza ricota si am amestecat bine,apoi am pus crema obtinuta peste aluatul de rulada si deasupra (inainte de a rula) am adaugat cateva linguri de dulceata de gutui.Am rulat apoi cu grija si am dat la frigider sa se raceasca bine.
Pofta mare!