Rulada cu ricota si gutui

de papabundetot in Prajituri, 3 Noi 2013 | 2913 vizualizari

 

Daca e weekend e zi de prajitureala la noi si pentru ca ieri am facut o prajitura care ne place mult,dar o mai am aici in blog asa ca nu mai avea rost sa o postez,am zis ca astazi sa va aduc o reteta noua de rulada cu ricota si gutui.Foarte aromata de la dulceata de gutui,parfumata ,pufoasa si nemaipomenita pentru o zi calda de toamna.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de cafea
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca
  • 200 gr branza ricota
  • dulceata de gutui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ricota si gutui:

Blat: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zahar pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi esenta,faina si cacaoa si am amestecat bine.Albusurile le-am batut spuma tare si am incorporat cu grija cate o lingura de albus in galbenusurile cu faina pana s-a omogenizat foarte bine aluatul.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am dat aluatul la cuptor pentru 7 minute (verificati cu scobitoarea).
Dupa ce aluatul s-a copt,l-am  scos din tava si l-am rulat intr-un prosop curat,umed si l-am lasat asa in forma rulata pana s-a racit complet.

Crema: Am batut frisca,peste ea am adaugat branza ricota si am amestecat bine,apoi am pus crema obtinuta peste aluatul de rulada si deasupra (inainte de a rula) am adaugat cateva linguri de dulceata de gutui.Am rulat apoi cu grija si am dat la frigider sa se raceasca bine.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ricota si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

papabundetot 1

04.11.2013, 09:01

anca_rm 1

04.11.2013, 09:24

tanyapatap 1

04.11.2013, 21:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Craciun