Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar

de Roda in Somon, 30 Iun 2009 | 9398 vizualizari

 

Ador somonul , iar acest preparat este nemaipomenit!

 

INGREDIENTE

  • 4 file de somon afumat,
  • 3 morcovi,
  • 1 praz,
  • 1/2 fenicul,
  • 150g.telina,
  • 1/2 dovlecel,
  • 1 ceapa,
  • 5 castraveciori acri,
  • 2 lingure capere,
  • 2 oua,
  • 1 lingura mustar,
  • 150g.branza de vaci,
  • sare,
  • otet, patrunjel verde,
  • tarhon;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar:

1.Se pun legumele la fiert in apa cu sare.

2.Se fierb 2 oua timp de 9 minute pentru ca galbenusul de ou sa se pastreze foarte galben.Dupa fierbere, se racesc sub jet de apa rece si se curata.

3.Se taie marunt ceapa, castraveciorii,caperele si verdeata:patrunjelul si tarhonul.

4.Legumele fierte-prazul, morcovii, feniculul,telina si dovlecelul- se zdrobesc cu furculita ,se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingurita de capere, o lingurita de castraveciori acri si o lingurita de verdeata tocata.

5.Se prepara sosul tartar:galbenusurile de ou se pun intr-un bol,se adauga 1 lingura ceapa tocata,150g.branza dulce,si sare.Se mixeaza totul ,apoi se adauga o lingurita de castraveciori acri, o lingurita de verdeata tocata, o lingurita de capere si 2 linguri otet.Se amesteca bine toate ingredientele.

6.Se pregatesc 4 bucati de folie de aluminiu si pe fiecare se aseaza cate un file de somon afumat.Peste ele se repartizeaza amestecul de legume , se ruleaza, se infasoara in folie si se tin la rece ,in frigider.

7.Inainte de servire, se pune sos tartar in cele 4 farfurii.Se scot ruladele de somon afumat din folie si fiecare se taie in doua, oblic, si se pun cate 2 bucati  peste sos.Se orneaza cu patrunjel verde si se servesc cu un vin alob sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]