Rulada din fleica de porc la slow cooker Crock-Pot

de Ina in Slow Cooker, 30 Ian 2016 | 14416 vizualizari

 

Ieri am facut cunostinta cu premiul de la Lurpak, azi l-am pus la treaba. Si si-a facut-o extrem de bine! 
Recomand cu drag! Gustul, fragezimea, consistenta usor gelatinoasa acompaniata de condimentele preferate ... toate definesc un preparat perfect. Sau aproape  perfect, pentru ca perfectiunea ar defini-o o noapte la afumatoare ... :X 
Multumesc, Lurpak!>:D< Multumesc, Bucataras! >:D<

 

INGREDIENTE

  • o bucata de fleica de porc, cu sorici (eu am avut 1,8 kg)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • delikat
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din fleica de porc la slow cooker Crock-Pot:

Alegem o bucata de fleica cu sorici, cu straturi egale de carne si grasime (nu foarte grasa).

Daca este prea groasa, o  portionam astfel incat sa aiba maxim 2 degete grosime, pentru a se putea rula. 

Stropim bucata de carne cu ulei si o condimentam  pe ambele parti cu sare, piper, cimbru, boia si putin delikat (daca nu doriti, puteti renunta la delikat). Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o lasam la rece 2-3 ore pentru a se uniformiza aromele. (eu am lasat rulada la frigider pana a doua zi )

Asezam rulada in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l si adaugam 50 ml ulei, 100 ml apa, boabe de piper si 2-3 frunze de dafin. 

Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim Crock-Pot-ul pe program Low, pentru 4 ore.

Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Pentru culoare transferam vasul ceramic in cuptor, 15 minute la foc mare.

Scoatem rulada pe un platou,  o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca. 

Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim cu ceapa, usturoi, mustar... un pahar de vin bun... rece... :)))

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alte condimente, daca preferati. Cel mai simplu este sa folositi condimente deja preparate, pentru carne de porc .

2

Din 1,8 kg. fleica am facut 3 rulade, intrucat una singura era mult prea mare si nu-mi incapea in vasul Crock-Pot-ului. (aparatul meu este de 3,5 litri )

3

La Slow Cooker Crock-Pot nu se adauga multa apa, intrucat aceasta nu se evapora si la sfarsit vom avea mai mult lichid decat la inceput.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din fleica de porc la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute vegetariene, in foi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital