Rulada din piept de pui cu muschi Azuga si cartofi, la cuptor

de Andra_Constantinescu in Pui, 2 Dec 2015 | 4982 vizualizari

 

Desi m-a apucat noaptea si pozele nu sunt asa de reusite, mi-a facut placere sa #gatescpentruocarte.

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de pui;
  • doua felii de muschi Azuga;
  • doi cartofi;
  • sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • putin oregano uscat;
  • 3-4 boabe de piper negru;
  • o foaie de dafin;
  • 100 ml vin alb;
  • 350 ml apa;
  • 2-3 fire de patrunjel verde.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de pui cu muschi Azuga si cartofi, la cuptor:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Pieptul de pui se cresteaza, se bate cu ciocanul pentru friptura, se spala si se presara cu sare, jumatate de lingurita de boia si putin oregano uscat. Peste el se pun feliile de muschi Azuga, se ruleaza si se leaga cu ata.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie felii groase si se presara cu sare, jumatate de lingurita de boia si putin oregano uscat.

Se aseaza carnea si cartofii intr-un vas termorezistent, se adauga 3-4 boabe de piper si o foaie de dafin, apoi se toarna vinul si apa. Vasul se acopera cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor. Dupa 30-40 de minute se indeparteaza folia si se lasa sa scada apa si vinul. Se indeparteaza ata de pe rulada, apoi se poate servi impreuna cu cartofii, dupa ce a fost presarat patrunjelul verde, spalat si tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de pui cu muschi Azuga si cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu branzeturi, la cuptor