Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval

de Adi in Porc, 28 Oct 2018 | 3754 vizualizari

 

Azi am gatit împreuna cu familia aceasta rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval.
Fiecare si-a adus aportul cu cate ceva, dar eu mai mult, asa ca reteta este a mea :D.
A iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru piureul de cartofi:
  • 1 kg cartofi albi
  • apă
  • sare
  • 100 g unt
  • 1 legatură patrunjel verde
  • cateva frunze de busuioc
  • Pentru umplut:
  • 200 g cascaval cedar, afumat
  • Pentru crusta:
  • 200 g prosciutto
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval:

Curatam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti.

Adaugam si o lingurita de sare.

Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul.

Tocam patrunjelul verde si frunzele de busuioc si le adaugam in piure, apoi il lasam sa se mai tempereze.

Asezam pe hartie de copt feliile de prosciutto si punem piureul răcit la mijlocul lor.

Facem un sant la mijlocul piureului si asezam acolo cascavalul cedar taiat in dreptunghiuri cat sa umple santul.

Acoperim bine cascavalul cu piure si invelim totul in feliile de prosciutto.

Strangem bine rulada in hartia de copt si o asezam intr-o tava de chec, apoi o dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 12-15 minute, sau pana se rumenesc feliile de prosciutto si imbraca frumos piureul de cartofi.

Lasam rulada sa se raceasca usor inainte de a o portiona, dar nu foarte mult, pentru a nu pierde farmecul cascavalului topit, curgand din ea.

O servim cu muraturi, sau cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc sibian