sincer sunt putin suparata pe mine ca nu mi-a iesit reteta cum trebuia,cred ca din cauza ciocolatei,trebuia simpla si eu am pus cu alune,asa ca a iesit mai inchisa la culoare
Albusurile se bat spuma apoi se pune zaharul si se mai bate putin dupa care se pune faina.Se imparte compozitia in 2 iar intr-una se pune cacao,apoi se pun in pungi separate si se taie coltul.Se unge o tava cu putin unt apoi se pune pe diagonala un rand maro si unu alb si se pune la copt la 160 grade 20-25 minute
Crema:se topeste ciocolata (eu am pus ciocolata alba cu alune, si cred ca totusi e mai buna cea simpla ciocolata alba simpla)cu frisca intr-o craticioara pe foc apoi se lasa la racit 2 ore dupa care se pune gelatina transparenat si vanilia.
Blatul obtinut se scoate din tava si se ruleaza cu un prosop umed.
Cand totul e pregatit se insiropeaza bine blatul cu sirop apoi se pune crema si se ruleaza din nou
Sincer e prima data cand fac acesta reteta si imi era foarte neclar ce trebuie facut cu sucul de caise ,asa ca eu am insiropat blatul cu el
Se pastreaza la rece
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro