Rulouri cu merisoare

de katty in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 4048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 70 ml ulei
  • 1/2 cana zahar+1/2 pentru interior
  • 70 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 150 g merisoare
  • scortisoara macinata
  • rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu merisoare:

Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu zaharul , sarea si drojdia.
Incalzim laptele cat sa tinem un deget in el  fara a ne arde.
Facem o adancitura  in faina in care turnam laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si il lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut il framantam pana ce scoatem aerul din el, apoi il intindem sub forma de dreptunghi. Il ungem cu untul topit, presaram deasupra zaharul, scortisoara, rom  si merisoarele (daca sunt prea uscate  le punem pentru 2 minute la cuptorul cu microunde intr-un castron cu 2-3 linguri de apa).

Rulam aluatul sub forma de sul si taiem bucati de aproximativ 2 cm. Asezam bucatile intr-o tava pe hartie de copt si le lasam sa creasca 20 de minute. Le coacem pana se rumenesc la cuptorul preincalzit la temperatura medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane de ovaz cu seminte si merisoare