Rulouri din carne de manzat

de Panacris in Vita, 24 Ian 2016 | 5681 vizualizari

 

O ediție reviziuită a rulourilor din carne de mânzat. Ușor, ușor o să mă împrietenesc cu carnea de mânzat ;) 

 

INGREDIENTE

  • Carne de mânzat feliat subțire ( snițel) 16 bucăți,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Muștar cu busuioc 4 linguri,
  • Bacon 16 bucați, cca. 200 g,
  • Castraveți acri 4 bucați,
  • Ulei de măsline,
  • Cleme pentru rulade.
  • Morcovi 1 bucată,
  • Apio 2 tije,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Păstârnac ½ bucată,
  • Pătrunjel rădăcină ½ bucată.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din carne de manzat:

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o felie de bacon, bastonașe de castravete acru, apoi se rulează, se prind cu scobitori sau cleme speciale pentru rulade. P.S. De data asta chiar nu a fost nevoie să le fixez cu cleme, au rămas rulate, deoarece carnea a fost foarte subțire ;) Legumele se curăță, se feliază și se pun la călit cu puțin ulei de măsline în Kukta, vasul minunat cu subpresiune.

Rulorile obținute se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, pe fiecare parte. După ce s-au rumenit se  așează pe patul de legume călite din Kukta, se adaugă apă, atât cât să le acopere, apoi vasul se închide ermetic și se lasă la fiert, după ce începe să fluiere :D, cca. 60 de minute.  După ce timpul s-a scurs, se deschide cu atenție vasul, se transfer rulourile și legumele, într-un vas termorezistent, ce se introduce în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade, atât cât să se rumenească un pic. Spor și poftă bună!

 Rulorile se servesc fierbinți acompaniate de piure din cartofi în cazul nostru, dar deobicei cu varză roșie călită și găluște din cartofi, nemțești ;) Spor și poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din carne de manzat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]