Rumba

de nico_nico in Prajituri, 4 Noi 2010 | 10372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8oua,
  • 250g zahar,
  • 200g faina,
  • 100ml ulei,
  • coaja de la o lamaie(portocala),
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putin lapte,
  • 2 pliculete zahar vanilat.
  • Crema:
  • 200 ml lapte,
  • 200g zahar,
  • 400g nuca macinata,
  • esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 250g unt(margarina).
  • Glazura:
  • 2-3 linguri cacao,
  • 4 linguri zahar praf,
  • 30g unt,
  • nuca de cocos.
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rumba:

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul, galbenusurile.

Uleiul se amesteca usor, apoi adaugi coaja de lamaie(portocala), vanilia si praful de copt dizolvat in putin lapte(2-3 linguri de lapte).La urma se pune faina. Se coc 3(trei) foi in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Pentru crema se amesteca laptele cu zaharul, esenta de rom, nuca macinata si se da intr-un clocot scurt.Cand s-a se adauga 1 lingura de cacao si 250g unt(margarina).

Foile se umplu cu aceasta crema.

Pentru glazura se dau toate ingredientele intr-un scurt clocot si se intinde peste prajitura. Deasupra se pune nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rumba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]