Sachertorte

de laylalala in Torturi, 8 Feb 2011 | 11361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 175 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 20 gr zahar vanilat bourbon
  • 3 oua, separate
  • 50 ml vermouth
  • 140 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • gem de caise
  • 200 gr ciocolata amaruie (cel putin 60% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sachertorte:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava de copt de 15 cm diametru.

Pentru blat, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Adauga galbenurile pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Incorporeaza ciocolata si 50 ml vermouth. Inglobeaza faina urnata de albusurile spuma. Toarna compozitia de aluat In tava pregatita si da la copt 30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 1-3 parti pe orizontala.

Pentru glazura, topeste ciocolata cu frisca lichida apoi lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit bate-o putin cu mixerul.

Pentru asamblare, unge fiecare blat cu 2 linguri de gem de caise. La sfarsit unge tortul cu glazura de ciocolata racita si decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sachertorte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure