Sachertorte

de Brindusa in Torturi, 1 Ian 2010 | 11169 vizualizari

 

Acesta este tortul cu care am intampinat noi anul nou. E un tort de origine austriaca, plin de ciocolata. Se spune ca reteta originala e tinuta strict secreta, asa ca eu am aici doar o copie. Si, totusi, ce bunatate.....

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 + 70 g zahar tos
  • 120 g ciocolata amaruie ( 50- 64 % cacao) topita si racita
  • 5 oua mari, separate
  • 100 g faina pentru prajituri
  • 1/ 4 lingurita praf de copt
  • vanilie dupa gust 
  • un praf de sare
Siropul
  • 10 linguri apa + 10 linguri zahar se fierb 3 minute
  • 3 linguri brandy sau lichior de cirese amare (sau visine, sau alte fructe)
Gem de caise de buna calitate, un borcan de 400 g, inmuiat     Glazura (Ganache) (se prepara exact inainte de a o folosi)
  • 150 g smantana grasa
  • 25 g unt la temperatura camerei
  • 150 g coicolata amaruie (64- 85 % cacao)
 Frisca indulcita pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sachertorte:

Incalzeste cuptorul la 165 grade Celsius. Pune hartie de pergament intr-o forma rotunda.

Amesteca untul cu 100 g zahar pana ce devine o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Adauga pe rand ciocolata, galbenusurile, vanilia, amestecand bine dupa fiecare.

Bate bine albusurile cu sarea. Adauga 70 g zahar si bate bine din nou.

Adauga in faina praful de copt si cerne.

In ciocolata amesteca pe rand faiana si albusul. Pune in forma si coace la 165 grade pentru 45-55 minute sau pana cand e facut. Lasa la racit la temperatura camerei.

Taie blatul in doua pe orizontala, unge cu sirop ambele parti si umple cu gemul de caise

Fa glazura :

Pune smantana pe aragaz si da un clocot (nu mai mult). Inchide aragazul si lasa smanata sa se raceasca putin. Adauga smantana peste ciocolata rupta in bucati mici. Amesteca incet incepand din mijloc spre extremitati pana ce toata ciocolata e topita. Incearca temperatura amestecului cu degetul. Daca simti cald, lasa-l la racit. Amestecul trebuie sa aibe cam 35 de grade cand adaugi untul. Amesteca bine untul si toarna glazura imediat peste tort. Niveleaza si da la frigider.

Tortul se serveste neaparat cu smantana putin indulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sachertorte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Brindusa 1

02.01.2010, 17:06

chiar nimanui nu i-a placut tortul? vad ca n-am nici o furculita

rivka 1

02.01.2010, 17:17

ba da ba da, vezica si miha l-a facut, tortul sacher, de mult imi propun sa il fac si inca nu i-a sunat ceasul, cred ca e super...

jolygina 1

05.06.2010, 22:11

intradevar este bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cappuccino