Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta
Stafidele se pun la hidratat in esenta de rom si putina apa, atat cat sa le acopere.
Se sfarama biscuitii, cam de marimea unei alune (si mai mici), iar nucile se pun intr-o tava in cuptorul incins (5-10 min) dupa care se sfarama si acestea.
Rahatul se taie cubulete mici.
Restul de apa, zaharul vanilat si praful de sare, se pun pe foc intr-o cratita si se lasa pana la dizolvarea zaharului. Se ia de pe foc, se adauga stafidele (cu tot cu apa si esenta de rom in care au stat) si putina zeama de lamaie.
Se adauga nucile, rahatul, biscuitii, cacaoa si se amesteca bine compozitia, prin rasturnare.
Pe o folie de plastic se pun cateva linguri din compozitia de salam, se ruleaza folia si se preseaza, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele.
Se da la frigider pentru minim o ora, dupa care se poate felia si servi.